Σουηδία

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εγώ είμαι εδώ για να ταξιδέψουμε μαζί σε έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς αυτή την εποχή. Τι θα λέγατε για Στοκχόλμη; Έχοντας ως αφορμή το ταξίδι μου στη Σουηδία πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στην πόλη Στοκχόλμη, θεώρησα αναγκαίο να σας παρουσιάσω κάποιες από τις ομορφιές της και κάποια από τα αξιοθέατά της.

Αρχικά, να αναφέρω ότι η Σουηδία δεν έχει την νυχτερινή ζωή της Ελλάδας. Οι άνθρωποι λόγω της έντονης καθημερινότητάς τους, βρίσκουν τρόπους διασκέδασης με τους οποίους χαλαρώνουν και αποβάλλουν το άγχος τους.

Το ξέρατε ότι η Στοκχόλμη ονομάζεται αλλιώς και Μικρή Βενετία; Στοιχείο της η θάλασσα! Είναι μια πόλη η οποία αποτελείται από πολλά νησάκια ενωμένα με γέφυρες. Το χαρακτηριστικό της αυτό την κάνει μαγευτική. Τα περίεργα και ψηλά κτήρια στους δρόμους της με έκαναν να «χαζεύω» με τις ώρες.

Θεώρησα πολύ σημαντική την επίσκεψη μου στο κτήριο απονομής των νόμπελ, ένα μέρος απ' το οποίο έχουν περάσει χιλιάδες σημαντικές προσωπικότητες, μία απ' αυτές ο Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου, το παλάτι του Βασιλιά, το λιμάνι ήταν επίσης μέρη τα οποία εκτίμησα και στα οποία έβγαλα τις καλύτερες φωτογραφίες.

Θα μπορούσα να πω ότι η Στοκχόλμη μόνο με τη φυσική της ομορφιά με έκανε να την αγαπήσω. Όπως έμαθα, αυτήν την περίοδο, όλη η πόλη είναι στολισμένη για τα Χριστούγεννα και αυτό θα την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Αν λοιπόν κάποια στιγμή αποφασίσετε να κάνετε αυτό το ταξίδι, να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσετε.