Πλησιάζουν οι εξετάσεις

Καθώς τελειώνει το Α΄ Τετράμηνο και πλησιάζει ο καιρός προς το τέλος, έρχεται η στιγμή που οι συμμαθητές μου θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Όλο και περισσότερο ακούω τις ανησυχίες τους· θα ξεχάσουν τα θέματα, δε θα μπορέσουν να βγάλουν την ύλη.

Το σημαντικό στη ζωή μας είναι η αυτοπεποίθηση. Πρέπει να πιστεύουν στη ζωή τους και να μην απογοητεύονται ούτε και να τα παρατάνε για μια λάθος στιγμή.

Ξέρω πως είναι δύσκολο, πως έχουν άγχος, γιατί φοβούνται ότι δεν είναι ικανοί και τολμηροί ώστε να καταφέρουν να βγάλουν έναν ικανοποιητικό βαθμό για τις σπουδές τους και το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Όμως, η ζωή δε σταματάει στις Πανελλήνιες, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που μπορεί κάθε άτομο να κάνει. Επιπλέον, αυτό που θέλω να προσθέσω είναι πως πρέπει να υπάρχει και λίγος ελεύθερος χρόνος στους υποψηφίους αφενός για να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για το τέλος αφετέρου να χαλαρώσουν από την πίεση του διαβάσματος.

Τέλος, απευθυνόμενη σε όλα τα παιδιά εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλα τους τα όνειρα, να καταφέρουν να φτάσουν στους στόχους τους και να μην τα παρατάνε ποτέ, γιατί η ζωή σου δείχνει το δρόμο αλλά σου επιφυλάσσει και εμπόδια για να σε κάνει πιο δυνατό, γιατί σου επιτρέπει να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και να παλέψεις για αυτό που θέλεις.