Πες ΝΑΙ!

Σήμερα όλοι οι άνθρωποι φαίνεται να είναι εξαιρετικά αρνητικοί. Λένε συνεχώς όχι. Ενοχλούνται από κάθε τι διαφορετικό. Μισούν οτιδήποτε άγνωστο. Απεχθάνονται οποιαδήποτε αλλαγή. Δε σκέφτονται καν την πιθανότητα να πουν «ναι» στο να αποδεχτούν κάτι που δεν τους είναι οικείο.

Αλλά μερικές φορές το «ναι» είναι τόσο λυτρωτικό. Κανείς δε χρειάζεται να τρομοκρατείται από την ιδέα να πει ναι. Πες ναι σε κάτι που σου αρέσει. Μετά πες ναι σε κάτι όχι και τόσο ωραίο. Μπορείς να το κάνεις αυτό; Όταν το κάνεις, προσπάθησε να νιώσεις ότι και πάλι είσαι καλά.Πες ναι στο να είσαι λυπημένος, θυμωμένος, απογοητευμένος. «Ναι, δεν έγραψα καλά στο τέστ παρόλο που είχα αφιερώσει πολύ κόπο για να διαβάσω. Ναι, είμαι κοντή, λεπτή, ψηλή, χοντρή αλλά αυτό είναι το σώμα μου.» Ναι, στο να θες να ξεδώσεις για να απαλλαχτείς από το θυμό. Ναι, στο να μη νιώθεις και πολύ ωραία σήμερα ή ναι στο να θες να κλάψεις. Ναι, στο μικρότερο σου αδερφό που σε έριξε από το θρόνο. Ναι, στο διαφορετικό χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως το υποστηρίζεις.

Το να πεις στον εαυτό σου ότι κάποιος στόχος σου είναι αδύνατος για τον Α ή Β λόγο είναι το πρώτο βήμα προς την αποτυχία. Κάνε σκοπό της ζωής σου να είσαι θετικός, χαρούμενος, αισιόδοξος.Και ακόμη κι αν κάτι δεν πάει όπως είχες σχεδιάσει, δε σημαίνει πως ο χρόνος σταμάτησε και η ζωή σου δε θα πάει παραπέρα. Φτάνει μόνο να είσαι αρκετά ανοιχτόμυαλος για να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις. Να κατανοήσεις ότι ζεις μία φορά γι’ αυτό καλύτερα να περάσεις καλά κατά τη διάρκεια της ζωή σου, γιατί ο χρόνος δε γυρνάει πίσω. Να πεις «ναι» στη ζωή.

Γράφει η Ελένη Χαλκίδου