Πάρε χαρά!

Για να δώσεις αγάπη, πρέπει να σου περισσεύει μπόλικη. Και όταν δίνεις  έστω και λίγη αγάπη, παίρνεις πίσω τη διπλάσια χαρά. Έτσι και τα Χριστούγεννα έρχονται  για να μας δώσουν χαρά και εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε αγάπη σε εκείνους  που την έχουν περισσότερο ανάγκη.

Γιατί ,όμως, μόνο σε αυτή τη γιορτή θυμόμαστε να μοιραζόμαστε και να δωρίζουμε αγαθά;  Γιατί  επικεντρωνόμαστε μόνο στα  Χριστούγεννα  και όχι σε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου; Τώρα θα μου πείτε «Μα είναι το νόημα των Χριστουγέννων να μοιραζόμαστε» και θα συμφωνήσω απόλυτα, όμως αυτοί  που χρειάζονται τη βοήθειά μας καθημερινά  πρέπει να  περιμένουν τα  Χριστούγεννα; ΟΧΙ αυτοί  που έχουν ανάγκη από αγάπη, σε οποιαδήποτε μορφή, πρέπει να τη δέχονται  καθημερινά και χωρίς όρους .

Αγάπη μπορείς να δείξεις με πολλούς τρόπους· να χαρίσεις απλώς ένα παιχνίδι, να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα σπίτι το οποίο δεν είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να στολίσει ένα ή δίνοντας σε έναν άστεγο ένα κουλούρι να φάει. Αγάπη δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές στο παιδικό χωριό SOS.

Εκεί γνωρίσαμε το έργο των εθελοντών, το σημαντικότερο κομμάτι, δηλαδή, του χωριού αυτού. Οι εθελοντές  ήταν αυτοί που με δωρεές έκτισαν  το χωριό και οι εθελοντές είναι αυτοί που το «συντηρούν» ακόμα. Είναι αυτοί που παρέχουν αγάπη και χαρά στα παιδιά που ζουν εκεί. Θελήσαμε κι εμείς να προσφέρουμε μια ελάχιστη βοήθεια και σίγουρα είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.