Νέα Υόρκη

‘Όταν τελειώνουν οι γιορτές και σβήνουν τα φώτα, στις περισσότερες περιοχές, επικρατεί μια μελαγχολία και η  βαρετή, κουραστική καθημερινότητα βρίσκεται όλο και πιο κοντά. Εκτός βέβαια από τη Νέα Υόρκη- την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, την πόλη που είναι πάντα φωτισμένη- οπότε είναι ένας πολύ καλός προορισμός για μια χειμερινή απόδραση. Από το Άγαλμα της Ελευθερίας στην Πέμπτη Λεωφόρο και από εκεί στην Πλατεία Τάιμς και στο Μπροντγουέι, η Νέα Υόρκη υπόσχεται να αφήσει ικανοποιημένο ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Εκτός βέβαια από τα γνωστά αξιοθέατα η Νέα Υόρκη είναι φημισμένη και για τα διάφορα μουσεία της, όπως είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Ουρανοξυστών και τέλος το Μνημείο και Μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου. Ως «Σημείο Μηδέν» έχει οριστεί το σημείο όπου βρισκόταν το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου ή αλλιώς Δίδυμοι Πύργοι, το οποίο δέχτηκε επίθεση την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί μια βόλτα στο  CentralPark (Κεντρικό Πάρκο). Βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν και έχει έκταση 8.043 στρέμματα. Είναι το πάρκο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες το καθιστούν πλέον το διασημότερο πάρκο του κόσμου.