Μαθητική πορεία

Ο συντονιστικός αγώνας σχολείων Θεσσαλονίκης διοργάνωσε κινητοποίηση στις 2 Νοεμβρίου με συγκέντρωση των διαμαρτυρομένων και πορεία.

«Νέα χρονιά σε νέες τάξεις με νέους μαθητές. Με νέες ιδέες και σκέψεις! Να μην στοιβαζόμαστε σε τάξεις. Διορισμός μόνιμων καθηγητών. Δωρεάν μεταφορά. Κατάλληλοι χώροι εκπαίδευσης. Ένα σχολείο χωρίς ανισότητες. Χωρίς εμπόδια. Με αυξημένες  γνώσεις.» Αυτά και άλλα πολλά είναι τα αιτήματα μαθητών από τα σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας .

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, είναι μια φράση που τόνιζαν συνέχεια. ΘΑ ΜΑΣ  ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, είπαν με μια φωνή.

«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» ήταν τα λόγια που ακούστηκαν από εμάς. Μια πρόταση τόσο μικρή μα παράλληλα τόσο μεγάλη διατυπώθηκε από δεκάδες παιδιά που παρουσιάστηκαν στην μαθητική πορεία.

Κάθε τι που είπαν ίσχυε. Κάθε ένα από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν ακούστηκε δυνατά και καθαρά. Κάποιοι μας σταμάτησαν και μας ρώτησαν για ποιο λόγο κάνουμε όλη αυτή τη φασαρία. Τους απαντήσαμε ότι παλεύουμε για τα δικαιώματα που μας αξίζουν. Πως παλεύουμε για να μην πληρώνουν οι γονείς  μας την «δωρεάν» παιδεία!

Και πράγματι ό, τι είπαμε ισχύει, ό, τι ακούστηκε θέλουμε ή μάλλον απαιτούμε να πραγματοποιηθεί. Διότι είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για τα ιδανικά μας!  Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε παρουσιαστεί χωρίς δισταγμό.