Κώδικας φιλίας

Ένα ρητό λέει ότι «πραγματικός φίλος είναι αυτός που κατανοεί το παρελθόν σου, πιστεύει στο μέλλον σου και σε αποδέχεται για αυτό που είσαι». Η φιλία είναι μια σχέση μαγική που επιβεβαιώνει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για συντροφιά και κοινωνικότητα. Μια σχέση που μπορεί να μας εξελίξει και να μας ολοκληρώσει.

Η φιλία ανάμεσα στα κορίτσια όμως έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί αδύναμη, προβληματική, ακόμα και ανύπαρκτη. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι χίμαιρα κι ότι δύο κορίτσια δεν μπορούν να είναι πραγματικές φίλες. Ο ανταγωνισμός, η ζήλια και η ανασφάλεια θα εκδηλωθούν αργά ή γρήγορα και η φιλία θα διαλυθεί.

Από τη μια, υπάρχει ο κίνδυνος σε μια φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια να εμφανιστεί ο ανταγωνισμός, διότι η κάθε μία θα θέλει να γίνετε το δικό της και έτσι συχνά καταλήγουν σε τσακωμούς. Από την άλλη πλευρά, μία φιλία μπορεί να είναι φυσιολογική, να μην υπάρχουν προβλήματα μεταξύ τους, να συμφωνούν σε όλα, να υποχωρούν όπου χρειαστεί, να μοιράζονται πράγματα μεταξύ τους, να περνάνε πολύ χρόνο μαζί πηγαίνοντας βόλτες, για ψώνια, για ταινίες και άλλα πολλά.

Όλες έχουμε ανάγκη την αποδοχή από τα άλλα κορίτσια, γιατί θέλουμε να έχουμε πολλές παρέες ή θέλουμε έναν άνθρωπο να είναι κοντά μας και για να βρούμε τον σωστό θα πρέπει να ψάξουμε ανάμεσα σε πολλούς. Η φιλία ανάμεσα στα κορίτσια κάποιες φορές θα είναι αληθινή και κάποιες άλλες όχι, αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το άτομο που θα επιλέξουμε να έχουμε δίπλα μας.

Ο καθένας χρειάζεται έναν πραγματικό φίλο δίπλα του, που θα είναι μαζί του στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Ας τον βρούμε!

(Γράφει η Στελίνα Οριζάι)