Καλή χρονιά να 'χουμε

Είναι περίεργο να βλέπεις με ποιους άρχισες το 2015 και με ποιους το τελειώνεις. Ποιους αγαπάς ακόμα και ποιους άφησες πίσω. Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν και ποιοι ακόμα το παλεύουν. Η χρονιά τελείωσε και μαζί της και ό,τι κακό ήρθε με το πέρασμα της.

Κάποιος, θυμάμαι, μου είχε πει «Τις ωραίες  αναμνήσεις να κρατάς και τις κακές να τις ξεχνάς». Δεν πρέπει να λυπόμαστε για τα λάθη που κάναμε, διότι μέσα από αυτά μάθαμε και ευελπιστώ να μην τα ξανακάνουμε. Επομένως, κρατάμε μόνο τα ευχάριστα. Σβήνουμε όλα τα άσχημα. Πώς είναι όταν παίρνεις ένα βρεγμένο σφουγγάρι και σβήνεις έναν μαυροπίνακα και γυαλίζει σαν καινούργιος; Αυτό να κάνετε, να ξεβγάλετε όλα τα άσχημα και όλα τα κακά.

Καινούργιος χρόνος μπαίνει και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Καθένας μας το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Άλλοι με φόβο και άλλοι με αισιοδοξία. Εγώ προτείνω να το πάρουμε χαλαρά, χωρίς άγχος, στο κάτω-κάτω το 5 γίνεται 6 δεν αλλάζει κάτι άλλο. Πάλι πρωινό ξύπνημα, σχολείο, φροντιστήριο και σπίτι. Κανένας καφές και καμιά έξοδος τις Παρασκευές για ποτό.

Οι  επιλογές που κάνουμε καθορίζουν το μέλλον μας. Από εμάς εξαρτάται. Γι’ αυτό πρέπει να  προσπαθούμε να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας. Και να θυμάστε η ζωή είναι δύσκολη, και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να κρατάς κακία.

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά ακόμα κι αν δεν σας έτυχε το φλουρί!