Η ώρα των καθηγητών

Παραξενεύεστε γιατί κάποιοι μαθητές λείπουν στην ώρα σας; Το μόνο που ακούτε από αυτούς είναι πόσο βαριούνται, πόσο δύσκολο είναι το μάθημα και σε πόση ώρα χτυπάει το κουδούνι; Τους ακούτε να μιλάνε μεταξύ τους στα πηγαδάκια αντί να κλείνουν ρήματα στην ευκτική και να κάνουν αναγωγές στο 1ο τεταρτημόριο; Είναι στο χέρι σας λοιπόν να το αλλάξετε.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να δίνει έναν «μπούσουλα» για το πώς πρέπει να γίνεται το μάθημα, όμως εσείς οι καθηγητές έχετε μια κάποια ελευθερία για τον τρόπο που θα επιλέξετε να διδάξετε. Παρ’ όλα αυτά δεν την αξιοποιείτε! Και αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα θα ‘πρεπε να ξέρετε…

Οπότε ήρθε η ώρα να πάρετε μερικές πρωτότυπες ιδέες από άλλους καθηγητές που έχουν καταφέρει ανά καιρούς με επιτυχία να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους. Μια καθηγήτρια στην Ολλανδία έκανε στριπτίζ για να διδάξει στους μαθητές της βιολογία. Μη βιάζεστε, ακούστε και παρακάτω. Η συγκεκριμένη φορούσε κορμάκι με τα κόκαλα του ανθρώπινου σώματος και τα βλέμματα όλων των μαθητών έπεσαν πάνω της. Μαντέψτε ποιοι έσκισαν στο επόμενο διαγώνισμα!

Μια άλλη, Ελληνίδα καθηγήτρια, ενσωμάτωσε τα κόμικς στο χώρο της διδασκαλίας και μετέτρεψε σε αυτά ολόκληρα σχολικά βιβλία. Η απήχηση από τους μαθητές ήταν τεράστια όπως και τα βραβεία και οι έπαινοι που ακολούθησαν. Αυτά είναι από τα λίγα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να δώσουμε για να γεμίσουν φαντασία οι καθηγητές μας.

Ενσωματώστε προτζέκτορες, μουσική, τσαλακώστε την εικόνα σας και αμέσως οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν αλλιώς το μάθημά σας. Περιμένουμε, λοιπόν, μεγάλες εκπλήξεις! Don’t disappoint us.