Guess what!

Η επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίσει πρόωρα το μέλλον του ξεκινάει από την εποχή που ο άνθρωπος άρχισε να σκέφτεται και κορυφώνεται τις τελευταίες δεκαετίες. Αρχικά, υπήρχαν τα μαντεία που έδιναν χρησμούς, τα οποία έχουν αντικατασταθεί σήμερα από καφετζούδες, χαρτορίχτρες και αστρολόγους!

Προσωπικά δεν πιστεύω πως όσα λέγονται στις προβλέψεις ισχύουν, αλλά ακόμη και να ίσχυαν, γιατί είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε το μέλλον; Αν γνωρίζεις από σήμερα τι θα γίνει αύριο, ποιός ο λόγος να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να βγεις έξω στον κόσμο; Δεν είναι προτιμότερο να ζεις με την περιέργεια «τι θα γίνει αύριο;» απ’ το να γνωρίζεις τα πάντα πριν συμβούν;

Εσείς θεωρείτε πως ο κόσμος μας μπορεί να βελτιωθεί με προβλέψεις; Κι αν η πρόβλεψη λέει πως αύριο θα ζεις άστεγος; Κι αν πάλι λέει πως σε λίγα χρόνια θα κάνεις τη σημαντικότερη ανακάλυψη του αιώνα; Στη μία περίπτωση σε παίρνει από κάτω και απλώς σταματάς να προσπαθείς ενώ στην άλλη επαναπαύεσαι και νομίζεις πως η επιτυχία θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα αντίστοιχα και τελικά και στις δύο περιπτώσεις είσαι ο χαμένος, γιατί άφησες ένα χαρτί και ένα φλιτζάνι να καταστρέψουν τη ζωή σου!

Ίσως καμία φόρα καλό είναι να τις ακούς αλλά όχι να τις πιστεύεις. Το μέλλον σου το ορίζεις εσύ και μόνο εσύ και μπορείς με την παραμικρή ενέργεια να το αλλάξεις!