Έφηβοι πλέον

Μεγαλώσαμε πια… Φοιτούμε στο Λύκειο… Γίναμε έφηβοι… Τι σημαίνει όμως αυτό; Τι είναι η εφηβεία; Είναι κάτι που θα πρέπει να μας φοβίζει; Γιατί όλοι λένε πως είναι η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μας; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα, κατακλύζουν το μυαλό μας, το μυαλό ενός εφήβου…

Η εφηβεία λοιπόν, είναι μία περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία. Ο νέος, είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει την υπερπροστασία των γονέων του και να αναζητήσει τους δικούς του δρόμους στη ζωή. Να προβληματιστεί, να πειραματιστεί, να σκοντάψει και να ξανασταθεί στα πόδια του. Σ’ αυτήν την ηλικία, μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να υιοθετήσουμε μια νοοτροπία, μια στάση ζωής. Είμαστε, παράλληλα, παρατηρητές του σώματός μας και των αλλαγών που αυτό υφίσταται.

Ωστόσο, καλούμαστε να πάρουμε τις πιο δύσκολες, αλλά καθοριστικές για τη ζωή μας αποφάσεις. Αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε το επάγγελμα που θα ασκήσουμε στη μελλοντική μας ζωή. Αισθανόμαστε ανασφάλεια, καθώς δεν είμαστε σίγουροι αν οι αποφάσεις μας είναι οι σωστές, αλλά και φόβο για το άγνωστο μέλλον.

Νιώθουμε ακόμη, πως συχνά, οι «μεγάλοι», δεν μας καταλαβαίνουν ή δεν μας στηρίζουν. Να είστε όμως βέβαιοι, πως υπάρχουν πολλοί ακόμη έφηβοι που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμάς και ταλανίζονται από τα ίδια ερωτήματα. Έτσι λοιπόν, να θυμάστε,  «ένας για όλους και όλοι για έναν».