Χωρίς λόγια

Παρατήρησα φίλους, γνωστούς και τον εαυτό μου και διαπίστωσα ότι είναι δυνατόν να «μιλάμε» με το … σώμα μας. Αυτή την παράξενη γλώσσα δεν τη μαθαίνεις σε κανένα φροντιστήριο αλλά είναι χρήσιμη, γιατί μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα και τη διάθεση που έχει ένα οποιοδήποτε άτομο για εσένα. Ας ξεκινήσουμε την εκμάθηση άνευ διδασκάλου…

Πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τα μάτια μας, τα μάτια τα λένε όλα. Αν το άτομο που στέκεται απέναντι σου δε σε κοιτάει κατευθείαν στα μάτια και δαγκώνει νευρικά τα νύχια του, τότε έχει πρόθεση να σου πει ψέματα ή έχει μεγάλη νευρικότητα. Αντίθετα, οι διεσταλμένες κόρες των ματιών του ατόμου που βρίσκετε απέναντι σου δείχνουν το ενδιαφέρον του αλλά και την ερωτική του διάθεση (όμως, πριν χαρείς, τσέκαρε αν έχει πιει).

Επίσης, σημαντικό είναι το κεφάλι και τα άκρα μας. Όταν κάποιος λοιπόν κουνάει συνεχόμενα το κεφάλι του πάνω κάτω νευρικά, όταν γυρίζεις να τον κοιτάξεις ενώ μιλάς, αυτό σημαίνει πως έχει βαρεθεί να σε ακούει και απλά κάνει ότι συμφωνεί μαζί σου, γι' αυτό… μάζεψε τη γλώσσα σου!

Τώρα, όσον αφορά τα πόδια μας. Κάποιος ενδιαφέρεται για όσα λες, όταν η κατεύθυνση των ποδιών του είναι προς το μέρος σου.

Τέλος, όταν τα χέρια κάποιου βρίσκονται στους γοφούς αποδεικνύουν ανυπομονησία ή κούραση, ενώ εάν είναι κλειστά και σφιγμένα… θυμό και νεύρα!

Μην προσπαθήσει κανείς να το παίξει άνετος απέναντι μου, γιατί πολύ απλά -θα τον καταλάβω!