Αναβολικά:Η ψυχολογία της απάτης

Αναβολικά: οργανικές χημικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισμό, δηλαδή τις βιομηχανικές διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν στη σύνθεση χημικών  μορίων. Σήμερα, η  χρήση τους  γίνεται από τους αθλητές για τη βελτίωση της αθλητικής τους επίδοσης. Μερικοί τα χρησιμοποιούν και για αισθητικούς λόγους.

Προπονητές που έχουν κέρδος από αγώνες bodybuilding ή άλλου είδους αθλήματα που κάνουν χρήση doping δίνουν από μονοί τους στους αθλητές. Όμως, οι περισσότεροι είναι υπέρ του «καθαρού» αθλητισμού. Βέβαια, στα γυμναστήρια χωρίς να προωθούν αυτές τις ουσίες, τις ανέχονται, γιατί πρόκειται για πελάτες.Οι συνέπειές τους πολλές, επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, περιορίζουν την ανάπτυξη, προκαλούν καρδιακά προβλήματα, γυναικομαστία και σεξουαλική ανικανότητα.Αν και όλοι γνωρίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν, αδιαφορούν. Με τη χρήση τέτοιων ουσιών κερδίζουν πολλές διακρίσεις και τίτλους χωρίς να κοπιάζουν ιδιαίτερα. Δηλαδή για τη δόξα και τα χρήματα βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Από την άλλη είναι και οι συνομήλικοί μου που θέλουν να επιταχύνουν τη δουλειά που κάνει το γυμναστήριο και η σωστή διατροφή.

Όμως,  οι bodybuilder λένε «no pain no gain», δηλαδή αν δεν πονέσεις, άμα δεν κουραστείς για κάτι, δεν θα το καταφέρεις. Το να κάνεις ωραίο σώμα ή να κερδίσεις τίτλους και διακρίσεις είναι η εύκολη λύση. Γι’ αυτό τους προκαλώ να διακριθούν με τον αγώνα τους!