Άγχος

Το άγχος τις περισσότερες φορές δε μας βοηθά να ξεπερνούμε καταστάσεις αλλά μας προκαλεί χειρότερες, γι’ αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

 Με τον αθλητισμό το μυαλό αποσπάται από τις ανήσυχες σκέψεις, χαλαρώνει ξεχνώντας το άγχος. Επίσης, μπορείτε να απαλλαγείτε από το στρες ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική προκαλεί ευχαρίστηση και επηρεάζει σημαντικά την διάθεση. Επιπλέον, η συζήτηση μπορεί να διώξει το άγχος. Μοιράσου το πρόβλημα που σε απασχολεί με ένα πρόσωπο που εμπιστεύεσαι και αμέσως θα αισθανθείς ανακούφιση. Tέλος, όταν είσαστε αγχωμένοι, χρειάζεται να εισπνέετε αργά και βαθιά από την μύτη και να εκπνέετε από το στόμα. Ελέγχοντας το ρυθμό της αναπνοής θα νιώσετε ότι διώχνετε το άγχος ενώ θα αισθανθείτε σώμα και πνεύμα να χαλαρώνουν πραγματικά. 

Ακολουθώντας αυτές τι απλές συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα καταφέρετε να διώξετε το άγχος από τη ζωή σας. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκοπός είναι μέσα από τα λάθη μας να μαθαίνουμε, διορθώνοντας τα χωρίς να μας καταλαμβάνει το άγχος. Αν πάλι, η ζημιά δεν διορθώνεται, δεν αξίζει να αγχωνόμαστε, γιατί ούτως ή αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα.

(Γράφει ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης)